prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Novi broj tiskanog izdanja u prodaji

Od danas je u prodaji novo tiskano izdanje Prigorja.hr. Pročitaje sve o fašniku u Zelini, Zvjezdanom fandangu pjesnika i tekstopisca Željka Pavičića, umjetnicima koji su izlagali u Galeriji Sv. Ivan Zelina, dvije krune HK-a u Zelini u dvoranskom prvenstvu u hokeju i još mnogim drugim zanimljivim temama.

 

Poziv udrugama s područja grada sv. Ivana Zeline za sudjelovanje na Svetoivanjskim danima

Grad Sveti Ivan Zelina i TZG pozivaju sve pojedince, udruge i ustanove da se i ove godine uključe u program obilježavanja 24. lipnja – blagdana Sv. Ivana Krstitelja i Dana Grada Svetog Ivana Zeline i tako prezentiraju svoj rad. Centralni dio događanja ove je godine predviđen od  20. - 25. Lipnja, no događanja nam se protežu kroz cijeli mjesec. Prijedloge vaših programa, molimo da u pisanom obliku dostavite do 30. travnja 2019. godine Turističkoj zajednici Grada Svetog Ivana Zeline, Trg Ante Starčevića 13, ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako bismo pravovremeno, u slučaju eventualnih potreba, uskladili planirane programe i aktivnosti te ih objedinili i objavili u tiskanom programu svih događanja vezanih uz obilježavanje i proslavu blagdana Sv. Ivana Krstitelja i Dana Grada Svetog Ivana Zeline.

Molimo da u prijedlogu navedete naziv programa, naznaku organizatora ili eventualnog pokrovitelja, naznaku sudionika u programu, planirano vrijeme i mjesto održavanja te druge podatke za koje smatrate da su značajni za uvrštavanje u generalni program obilježavanja i proslave „29. Svetoivanjskih dana“.Također molimo da predloženi program terminski pokušate uvrstiti unutar mjeseca lipnja. Za dodatne informacije možete se obratiti u Turističku zajednicu na broj telefona: 01/2061-808

Prijavnicu možete ispuniti i preuzeti na službenoj stranici Turističke zajednice Sveti Ivan Zelina.

Dan narcisa - subota 23. ožujka

U subotu, 23. ožujka 2019. godine, već tradicionalno na glavnom gradskom trgu u Zelini Gradsko društvo Crveni križ Sveti Ivan Zelina organizira humanitarnu prodaju narcisa. Dan narcisa obilježava se u cijeloj Hrvatskoj kao potpora ženama oboljelima od raka dojke. U Hrvatskoj svake godine njih preko 2300 oboli od raka dojke, dok ih čak tisuću umire svake godine. Najugroženije su žene u starijoj životnoj dobi, od 50 nadalje. Kako bi pomogli oboljelima, Gradsko društvo Crveni križ Sveti Ivan Zelina u suradnji s Udrugom edukacija protiv raka dojka organizira prodaju narcisa. Sav prihod namijenjen je prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke. Rano otkrivanje raka dojke poboljšava i samo ozdravljenje. Upravo zbog toga je narcis, cvijet koji je odabran kao simbol proljeća i buđenja nove nade, taj koji želi potaknuti žene da se educiraju.

Zelinskoj obrtnici Ljiljani Riđan dodijeljeno priznanje Žena obrtnica

U Velikoj dvorani Matice hrvatski obrtnika svečano je obilježena 24. godišnjica djelovanja Obrtničke komore Zagreb. Tom prigodom Obrtnička komora Zagreb dodijelila je nagrade i priznanja obrtnicima, osobama i institucijama koje su se posobno istaknule svojim djelovanjem. Nagrađene osobe unaprijeđuju hrvatsko obrtništvo. Jedna od nagrađenih je i zelinska obrtnica Ljiljana Riđan, kojoj i ovim putem posebno čestitamo. Ljiljani Riđan dodijeljeno je priznanje Žena obrtnica zbog postignutih iznimnih uspjeha i rezultata u poslovanju obrta.

Zamaka ponovno dupkom napunila Kraluš

Nakon nedavne premjere „Na proštenju“ i za drugu izvedbu ove šaljive jednočinke s pjevanjem i plesom tražila se je karta više. Uz „prekaljenu glumačku gardu“ Zamke; Vesnu, Maria, Danu, Štefa, Murtu i Krunu glumili su i oni mlađi; Laura, Iva, Ana-Marija, Matija, Antonija… glumačko otkriće Dragica Dijanić , djeca Karlo, Helena i Ivan, muzika; Zdravko, Mato i Dubravko i plesači; Iva, Lana, Kruno i Petra. (R.B. foto: R.B.)

View the embedded image gallery online at:
http://www.prigorje.hr/aktualno#sigProId2205dcab5e

BLAŽEVDOL: Večer poezije, jazza, rocka i sevdaha

Kada smo se već pobojali da su Blaževdolska okupljanja pjesnikinja, pjesnika i muzičara zamrla, organizator Marijan Grakalić uz pomoć Alana Vodopijevca, Pučkog otvorenog učilišta i blaževdolskih vatrogasaca  upriličio je još jednu nezaboravnu blaževdolsku večer. Ovog puta  u slavu proljeća koje nam je pred vratima,  rekao je Marijan pozdravljajući okupljene u Alanovom caffe baru.

Smijehom do suza: Održana Stand Up Comedy spektakl u Kralušu

U petak, 15. ožujka 2019., u Zelini je održana predstava pod nazivom Boca istine. Od 20h dvorana u Zelini obasjana smijehom prisutnih uživala je u predstavi troijce komičara jedinog kluba komedije u Hrvatskoj, Studija Smijeha. Tin Sedlar, Marko Dejanović i Goran Vinčić bili su glavni akteri predstave koja je obradila razne teme od sexa, preko očinstva, muzičke scene, regionalnih razlika, do svakako i prigodom Dana žena muško ženskih odnosa. Pogotovo u muško ženskim odnosima, trojica komičara dolaze svaki sa jedinstvenom perspektivom, s obzirom na njihove bračne statuse. Naime, Dejanović je neko vrijeme oženjen i već ima dijete, Vinčić se oženio prije nekoliko tjedana, 23. veljače, dok je Sedlar zaručen i planira vjenčanje sljedeće godine.

2. Zelingrad Taekwondo Kup i 1. Zelingrad Para Taekwondo Open

Ovu nedjelju, 17. ožujka 2019. godine u sportskoj dvorani održao se 2. Zelingrad Taekwondo Kup i 1. Zelingrad Para Taekwondo Open. Program je započeo svečanim otvorenjem u 9:30 nakon kojeg je slijedilo natjecanje. Natjecanje se odžalo u disciplinama: Kyorugi, Poomsae, Mala Olimpijada, Kick, Parapoomsae.

 

Apel Vatrogasaca: Zelinčani ne palite vatru na otvorenom!

Prošlu subotu Vatrogasci DVD Paukovec i Blaževdol imali su pune ruke posla zbog nemara građana i paljenja vatre na otvorenom koja svaki put sve više i više izmiče kontroli. O tome koliko izmiče, najbolje pokazuju i slike(u nastavku). Apel Vatrogasaca svih DVD-a u krugu zeline: "Zelinčani, ne palite vatru na otvorenom." Prošle subote, 9.3.2019., vatra je ugrozila plastenike OPG-a i obiteljske kuće u Banju Selu.

Postanite dio tima Udruga Srce

Udruga Srce dobila je novi europski projekt kojim je osigurala nastavak pružanja usluge osobne asistencije za razdoblje od 2019. do 2021. godine za 11 osoba s invaliditetom. Početak provedbe projekta očekuje se krajem mjeseca ožujka nakon potpisivanja Ugovora o dojeli financijskih sredstava.

U okviru navedenog projekta Udruga će zapošljavati 3 nova osobna asistenta za rad sa ženskim osobama s invaliditetom.

NO TKO JE OSOBNI ASISTENT?

Osobni asistent je osoba koja osobi s invaliditetom pruža osobnu, potpuno individualiziranu podršku.

Osobna asistencija podrazumijeva mogućnost osoba s invaliditetom da kompenziraju svoj invaliditet kroz delegiranje zadataka svom osobnom asistentu. Osobni asistent predstavlja „ruke“ koje pomažu pri hranjenju, kupanju i presvlačenju, „glas“ koji pomaže u komunikaciji ili „noge“ i „oči“ za veću i bržu mobilnost.

UVJETI ZA ZAPOŠLJAVANJE

  • Završena osnovna škola + tečaj njegovatelja
  • Završena srednja škola - 3 godine
  • Završena srednja škola - 4 godine

RADNO VRIJEME OSOBNOG ASISTENTA

4 sata dnevno - Fleksibilno, prema radnom vremenu kojeg odredi korisnik usluge asistencije

PLAĆA OSOBNOG ASISTENTA

Neto 2.000,00 kn + troškovi prijevoza

 OPIS POSLA: 

Pružanje usluge osobne asistencije ženskim osobama s invaliditetom u poslovima koje ne mogu obavljati samostalno:

  • podrška u transferu
  • olakšavanje komunikacije
  • pružanje pomoći kod osobne higijene
  • podrška u kućanskim poslovima, kuhanju obroka, pospremanju
  • pružanje pratnje i podrške u socijalnim aktivnostima (odlascima u kafić, kino, kupovinu, aktivnosti Udruge)
  • pružanje podrške u aktivnostima svakodnevnog života ovisno o potrebi korisnika

Zamolbe sa životopisom možete poslati na e-mail Udruge Srce Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili donijeti osobno u ured Udruge na adresi Petra Preradovića 3, Sveti Ivan Zelina.

Natječaj je otvoren do 22.3.2019. godine. 

Za sva pitanja o natječaju možete se obratiti i kontaktirati na telefon 01 2060 462 ili mobitel 099 301 3930 svaki radni dan od 8 do 16 sati.