prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Gradi se pristupna cesta za aquapark

Na prostoru bivših bazena traju radovi na izgradnji prilazne ceste za aquapark. Uz cestu, iskopi služe i da se na parcelu dovede topla voda iz izvorišta Topličica na kojem je prije nekoliko tjedana završena izgradnja crpne stanice i druga komunalna infrastruktura. Temperatura vode na izvorištu Topličica je 23,5° C, a izdašnost je i više nego dovoljna za potrebe budućeg kompleksa.

Budući da Grad ima građevinsku dozvolu za izgradnju Aquaparka, dovođenjem kompletne infrastrukture na građevnu parcelu, bitno će porasti isplativost investiranja u Aquapark, jer investitoru omogućuje odmah početak glavnih radova, čime racionalizira s vremenom, a time i financijama, jer bi mu za dovođenje projekta Aquaparka do ove faze bilo potrebno, sada se zna iz stečenog iskustva, najmanje 4 godine – navodi se u priopćenju koje je Grad objavio na svojim stranicama.

Kreće isplata božićnica umirovljenicima

Grad Sveti Ivan Zelina od idućeg ponedjeljka 10. prosinca počinje s isplatom božićnica. Ovo je već peta godina zaredom što se umirovljenicima isplaćuju božićnice, a Grad je za tu namjenu izdvojio 315.000,00 kuna. Božićnice se osobno mogu podići u gradskoj vijećnici od ponedjeljka 10. prosinca do srijede 13. prosinca, uz predočenje osobne iskaznice i odreska od mirovine. Nakon toga, moguće je podizanje božićnica na blagajni Grada Svetog Ivana Zeline, 1. kat, soba broj 37. Kao i dosadašnjih godina, Grad će osigurati besplatnu dostavu za one umirovljenike koji su bolesni, nemoćni ili nekim drugim opravdanim razlogom osobno spriječeni podići svoju božićnicu. U tim slučajevima možete nazvati na broj telefona 2019 218.Pravo na isplatu imaju svi oni kojima iznos mjesečne mirovine ne prelazi 4.000,00 kuna, što je ujedno i novost za ovu godinu jer su prijašnjih godina iznosi božićnice bili isplaćivani samo onima s mirovinom do 3.000,00 kuna. 

Novi broj magazina u prodaji

Vrijeme je prisjećanja! Svi sveti i Dušni dan su pred vratima. Obići ćemo grobove, zapaliti svijeće i prisjetiti se naših dragih koji više nisu s nama.

Predstavljen projekt "Zaželi"

U utorak 16. listopada 2018. godine u Gradskoj vijećnici u Svetom Ivanu Zelini održana je prva konferencija i predstavljanje projekta „Zaželi - osposobljavanje i zapošljavanje u Gradskom društvu Crvenog križa Sveti Ivan Zelina“.

Grad Sveti Ivan Zelina 6. grad u Hrvatskoj u kategoriji srednjih gradova koji uvelike izdvaja za obrazovanje

Grad Sveti Ivan Zelina u posljednjih nekoliko godina sve više ulaže u obrazovanje, demografske mjere i socijalnu politiku mladih. Prošle godine dobio je nagradu Grad građana, donio Strategiju za djecu i mlade, ove godine povećao naknadu za novorođenčad, pokrenuo sufinanciranje udžbenika, a uz to, sufinancira vrtić, produženi boravak, kao i prijevoz za studente i učenike, objavljeno je na mrežnoj stranici Grada www.zelina.hr

U Svetom Ivanu Zelini postavljena klupa za dojenje

Zagrebačka županija je povodom obilježavanja Nacionalnog tjedna dojenja postavila na 9 lokacija diljem županije klupe za dojenje. Klupe su postavljene u cilju promicanja dojenja, a prilagođene su za dojenje i prematanje djece.