prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Novi broj magazina u prodaji

Od kraja svibnja i cijeli lipanj u našem se gradu po tradiciji održavaju najznačajnija društvena događanja u godini. Naročito bogat ovogodišnji svibanjsko-lipanjski društveni život nagnao nas je da izdamo dvobroj koji je na neki način uvod u gotovo dvomjesečno vrijeme kiselih krastavaca (vrijeme bez značajnijih događanja pa se novinari bave starim vijestima) pa će sljedeći broj Prigorja.hr, već  po običaju, izaći tek u rujnu.

Održana radionica u Udruzi Srce

Darko Kobetić, prof. reh., ravnatelj Centra znanja PROFECTUS, 6. srpnja 2018. održao je radionicu „Emocionalni izazovi u radu s ranjivim skupinama“ u organizaciji Udruge Srce u Svetom Ivanu Zelini.

Na radionici su prisustvovali djelatnici iz područja odgoja i obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi te jedinica lokalne i regionalne samouprave, koji se svakodnevno u svojem radu susreću i rade s djecom s teškoćama, osobama s invaliditetom te pripadnicima ostalih ranjivih skupina.

Na radionici se, između ostalog, pričalo o izazovima s kojima se djelatnici susreću, a koji često izazivaju pregršt emocija te se s njima lakše ili teže nositi:

"Mi kao pojedinci smo najranjivija skupina. Kako bismo bili korisni sebi i drugima potrebno je riješiti se strahova i konflikata, promijeniti način gledanja i prilagoditi pristup određenoj situaciji. Dozvolite situaciji da je upoznate, a ne da si unaprijed napravite problem. Potrebno je graditi moć pojedinca“ - istaknuo je Darko Kobetić te dodao kako se trebamo fokusirati na sadašnjost te stabilno, odgovorno i svjesno prihvatiti svoje emocije, jer na kraju krajeva važno je da se mi dobro osjećamo da bi se i drugi oko nas dobro osjećali.

Na radionici je sudjelovalo oko 70 sudionika: učitelji, odgojitelji, ravnatelji, stručni suradnici, koji rade s djecom s teškoćama i osobama s invaliditetom, s područja Zagrebačke županije, djelatnici Centra za socijalnu skrb Sveti Ivan Zelina i predstavnici Grada, a financirana je sredstvima Zagrebačke županije u sklopu projekta "Podrška u zajednici". [PD; Foto: KM]

Održana edukativna radionica

U petak, 6. srpnja 2018. godine u Gradskoj vijećnici održana je edukativna radionica o važnosti sprječavanja nastanka i odvojenog prikupljanja otpada za građane, objavljeno je na mrežnoj stranici grada Sveti Ivan Zelina - www.zelina.hr.

Dani otvorenih vrata Udruge Srce

Udruga Srce je i ove godine u sklopu manifestacije Dani otvorenih vrata udruga otvorila svoja vrata za brojne zainteresirane građane u cilju prezentacije svojih aktivnosti i programa.

Udruga Srce: Kako postati društveni poduzetnik

Predsjednica Udruge Srce Đurđa Penava, djelatnice Marija Dugac, Nikolina Sičaja i članica Udruge Marija Kotarski sudjelovale su na tromjesečnom programu FBA studija "Kako postati društveni poduzetnik".

Aquapark Zelina dobio građevinsku dozvolu

Posebni formalni korak prije izgradnje ovog projekta uspješno je završen. Grad Sveti Ivan Zelina dobio je građevinsku dozvolu za projekt Aquapark Zelina, koju je izdao županijski Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša. Ova dozvola potaknut će još veći interes poslovnih subjekata za uključivanje u realizaciju ovog projekta.

Završna svečanost i dodjela nagrada učenicima zelinske škole

U Srednjoj školi Dragutina Stražimira održana je prigodna svečanost povodom dodjele nagrada učenicima završnih razreda, kao i završna konferencija Projekta Kraljevina – autohtona sorta zelinskoga kraja. Nagrade učenicima završnih razreda uručila je ravnateljica Martina Zerec zahvalivši im na angažmanu na natjecanjima, u promociji škole i realizaciji aktivnosti te projekata predviđenih školskim kurikulom. U sklopu svečanosti, predstavljene su aktivnosti učenika i nastavnika poljoprivrednog smjera koje su radili u okviru Projekta Kraljevina, o čemu je govorila Andreja Regvat, nastavnica stručno-teorijskih predmeta poljodjelstva. Okupljenima se obratio gradonačelnik Hrvoje Košćec, čestitavši učenicima na ostvarenim uspjesima, a lijepim riječima pridružio se i Josip Kraljičković, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo. Školski zbor uveličao je svečanost izvedbom pjesme Neka cijeli ovaj svijet, a učenici prvog razreda kratkim recitalom.

Svečanosti su uz učenike i djelatnike škole, prisustvovali Hrvoje Košćec, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline, Josip Kraljičković, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije, Vlasta Rubeša Vili, pročelnica podružnice Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe, Štefica Kramarić, viša stručna suradnica za poljoprivredu, turizam i ruralni razvitak, predstavnici Udruge Kraljevina Zelina te članovi školskog odbora. Svečanost je završila studentskom himnom Gaudeamus u izvedbi školskog zbora. [KM]

Nagrađeni najuspješniji učenici Zagrebačke županije

Jučer je u Svetom Ivanu Zelini nagrađeno 240 učenika s područja Zagrebačke županije koji su na državnim natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta. Osvojeno je 81 prvo mjesto, 82 druga mjesta i 77 trećih mjesta, uz potporu i trud 93 mentora. Zagrebačka županija osigurala im je novčane poklon bonove u iznosu od 500, 700 i 1.000 kuna te prijenosna računala i pametne telefone, dok je Hrvatski Telekom ove godine donirao 10 tableta.

„Zagrebačka županija već 15 godina zaredom nagrađuje vrhunske učenike osnovnih i srednjih škola, koji su na državnim natjecanjima osvojili prvo, drugo ili treće mjesto. Čestitam im na postignutim rezultatima, u koje je uloženo mnogo rada i truda, učenja i vježbanja. Uspjeli su oni najuporniji i siguran sam da će im se to kasnije kroz život vratiti,“ – kazao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Najuspješnijim učenicima čestitao je i gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, - gradonačelnik grada domaćina.

U ime svih nagrađenih učenika i mentora zahvalio je Borna Banjanin – učenik 7. razreda OŠ Bogumila Tonija iz Samobora, koji je osvojio dvije prve nagrade na državnim natjecanjima i to iz matematike i astronomije. Kako kaže, puno mu znači ova nagrada jer ga jako motivira da tako nastavi i iduće godine.

Svečanu županijsku dodjelu nagrada najuspješnijim učenicima uveličali su učenici OŠ Ksavera Šandora Đalskog iz Donje Zeline koji su tom prigodom pripremili kulturno-umjetnički program. [KM]