prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Održana radionica u Udruzi Srce

Održana radionica u Udruzi Srce

Darko Kobetić, prof. reh., ravnatelj Centra znanja PROFECTUS, 6. srpnja 2018. održao je radionicu „Emocionalni izazovi u radu s ranjivim skupinama“ u organizaciji Udruge Srce u Svetom Ivanu Zelini.

Na radionici su prisustvovali djelatnici iz područja odgoja i obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi te jedinica lokalne i regionalne samouprave, koji se svakodnevno u svojem radu susreću i rade s djecom s teškoćama, osobama s invaliditetom te pripadnicima ostalih ranjivih skupina.

Na radionici se, između ostalog, pričalo o izazovima s kojima se djelatnici susreću, a koji često izazivaju pregršt emocija te se s njima lakše ili teže nositi:

"Mi kao pojedinci smo najranjivija skupina. Kako bismo bili korisni sebi i drugima potrebno je riješiti se strahova i konflikata, promijeniti način gledanja i prilagoditi pristup određenoj situaciji. Dozvolite situaciji da je upoznate, a ne da si unaprijed napravite problem. Potrebno je graditi moć pojedinca“ - istaknuo je Darko Kobetić te dodao kako se trebamo fokusirati na sadašnjost te stabilno, odgovorno i svjesno prihvatiti svoje emocije, jer na kraju krajeva važno je da se mi dobro osjećamo da bi se i drugi oko nas dobro osjećali.

Na radionici je sudjelovalo oko 70 sudionika: učitelji, odgojitelji, ravnatelji, stručni suradnici, koji rade s djecom s teškoćama i osobama s invaliditetom, s područja Zagrebačke županije, djelatnici Centra za socijalnu skrb Sveti Ivan Zelina i predstavnici Grada, a financirana je sredstvima Zagrebačke županije u sklopu projekta "Podrška u zajednici". [PD; Foto: KM]

na vrh članka