×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 575
prigorjehr-regionalni-portal
Menu

U Bedenici se sinoć "umiralo" od smijeha

U Bedenici se sinoć "umiralo" od smijeha

Kulturno-umjetničko društvo Danica iz Bedenice organiziralo je u subotu, 27. veljače, Večer kazališta. U doslovno prepunoj dvorani društvenog doma Bedeničani i njihovi gosti uživali su više od 2 sata u 4 predstave pučkog teatra kazališnih amatera iz Udruge Komedijaši iz Stažnjeveca, ZAmKe iz Zeline, KUD-a Gruntovec iz Sigeteca Koprivničkog i KUD-a Danica.

"Ove godine slavimo 15 godina neprekinutog djelovanja od obnove  rada" - rekao je Jura Fruk predsjednik Danice u svom pozdravnom govoru (osadeset godina starog kulturno-umjetničkog društva). "Večer kazališta prvo je ovogodišnje događanje vezano uz taj jubilej" - najavio je Jura.

Prvi su nastupali domaćini s pričom kak se i bez grozdja more napraviti vino. U Afričkoj šljivi Komedijaša iz Stažnjevca za koji je njihov predsjednik rekao da mu je Ivanec predgrađe če se putuje z Lepoglave protu Varaždina, dva zagorska mudrijaša rapredaju o  pitanju..., hmmm, no onom kojeg rješava Afrička šljiva. Legende ZAmKe, Murta i Nizek nikak se nisu mogli odlučiti... Gruntovčani koji su kako je rekla njihova predsjednica Milica Lukačinec dobili ime po legendarnoj seriji Gruntovčani snimanoj u njihovom mjestu, pokupili su najviše pljeska gledatelja. Vidjeli smo Babicu, Dudeka Regicu, Presvetlog, Cinobera, Cilu i Dudekovog japeka, gastarbajtera Štefa kaj se vrnul v Gruntovec s penezim. A kak se je sve događalo tom prilikom v Gruntovcu možeti si zamisliti.

Na kraju su Gruntovčani na noge digli publiku svirkom u kojoj harmoniku prati ritam sekcija na instrumentima izrađenim od korita, kanti... Kroz program u kojem se umiralo od smijeha vodila je Ivana Šmit, a u pauzama između nastupa i tokom druženja učesnika poslije završnog programa, svirali su domaći dečki pod znakovitim imenom Posljednja šansa. [RB]

na vrh članka